Contact

Obserwuj nasz

Blog

Bądź na bieżąco z aktualnościami

Gościnność w Drukarni Smaku Cristina / 06.12.2018 - 19:00




Gościnność w Drukarni Smaku Cristina!

Serdecznie zapraszamy gości naszej restauracji, 6 grudnia na spotkanie z Patrycją Siwiec oraz Adamem Pawłowskim - autorami książki "Gościnność. Sztuka dobrej gastronomii" - 📖 pierwszej w Polsce publikacji w całości poświęconej profesjonalnej obsłudze oraz temu, jak gościnność przekłada się na sukces w gastronomii.

Na spotkaniu autorzy podzielą się swoim doświadczeniem oraz opowiedzą jak duże znaczenie ma jakość serwisu wobec zadowolenia gości, funkcjonowania całego lokalu, a nawet jego zysków. Na miejscu będzie można również zakupić książki oraz otrzymać autografy od autorów.

➡️ Adam Pawłowski MS

Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii "Mistrz Mistrzów". Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, szef sommelierów restauracji Ed Red, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin). Autor książki "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii".

➡️ Patrycja Siwiec

Z wykształcenia kulturoznawczyni, z zawodu dziennikarka. Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu Food Service, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii". Brała udział i relacjonowała międzynarodowe wydarzenia gastronomiczne: Madrid Fusion 2014-2017, The World’s 50 Best Restaurants, Obsession Food&Wine Festival. Przeprowadziła kilkadziesiąt wywiadów z topowymi szefami kuchni i restauratorami z całego świata. Zdobywała doświadczenie między innymi w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin) i El Celler de Can Roca w Hiszpanii (3* przewodnika Michelin). Poza tym pracowała w Polsce, Belgii, Islandii i Wielkiej Brytanii jako kelnerka, sommelierka (egzamin Wine & Spirits Education Trust zdany na poziomie Advanced), a także specjalistka od komunikacji i marketingu.

❗ Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do wzięcia udziału w naszym wydarzeniu! Do zobaczenia! 😉


back