Zakopane jest stolicą Podhala - zarówno turystyczną, jak i kulturalną. Stanowi wizytówkę Polski za granicą, nic więc dziwnego, że pojawia się w nim nie tylko wielu naszych rodaków, ale również obcokrajowców. Tutaj spędzamy czas w najpiękniejszych w naszym kraju górach. Możemy albo podziwiać ich widok albo samodzielnie wybrać się na wycieczkę na jeden ze szczytów (na Kasprowy - również za pomocą kolejki górskiej). Jedną z najbardziej popularnych atrakcji stanowi charakterystyczna, góralska ulica Krupówki. Do Zakopanego wybieramy się więc z wielu powodów. Część z nas przyjeżdża tutaj w celach krajoznawczych i turystycznych - czy to aktywni wspinacze górscy, czy to seniorzy oraz rodzice z małymi dziećmi. Do stolicy Podhala kierujemy się ponadto w celach integracyjnych (zarówno w ramach wyjazdów organizowanych przez nasze firmy i na spotkania biznesowe, jak i na wycieczkę ze znajomymi) czy artystycznych (po to, żeby zobaczyć miasto Witkacego i zwiedzić liczne muzea).
Po wszystkich atrakcjach, które czekają nas w tej części Polski - po kuligu, po konkursie skoków narciarskich czy po dniu spędzonym w mieście albo w górach - warto zdecydować się na posiłek w sprawdzonej restauracji, gdzie z jednej strony dobrze zjemy, a z drugiej - ciekawie spędzimy czas. Z całą pewnością świetną propozycję stanowi udanie się do Drukarni Smaku Cristina - https://www.drukarniasmakucristina.pl/. Do najważniejszym powodów, które są tego potwierdzeniem, należą bardzo dobre opinie klientów oraz ciekawa - pod wieloma względami unikatowa - oferta.
Przede wszystkim oczywiście warto zwrócić uwagę na znakomite i zróżnicowane menu. Posiłki serwowane w Drukarni Smaku Cristina przyrządzane są na bazie starannie wyselekcjonowanych, regionalnych produktów spożywczych. Propozycje naszych kucharzy są zabarwione tradycyjnym, sprawdzonym, polskim kolorytem. Jednocześnie śmiało czerpią oni z kuchni zagranicznych oraz wykorzystują interesujące, nowoczesne rozwiązania kulinarne. Zupy w karcie Drukarni Smaku Cristina, są zawsze sezonowe i bardzo oryginalne w formie podania. Zanim zdecydujemy się na zupę, warto spróbować jednej z wyjątkowych przystawek - szef kuchni rekomenduje wyśmienitego tatara z polędwicy wołowej podanego z górskimi rydzami (z doliny Chochołowskiej) czy też niezwykle smaczne pierożki jagnięce "Drukarnia Smaku". Równie ciekawą pozycją są sery podhalańskie, jak i pięknie podane delikatne przegrzebki. Jeśli chodzi o główne dania, każdy znajdzie coś dla siebie. Do wyboru mamy wyśmienite ryby - polski sandacz z polskimi rakami oraz halibut. Doskonale wyselekcjonowane mięsa, jak na przykład kura czarnopióra, żebro wołowe i tradycyjna biodrówka jagnięca. Dla smakoszy mięs polecamy dania z grilla, w szczególności burgera, który oceniany jest jako najlepszy na Podhalu. Posiłek warto uwieńczyć deserem - szarlotką w wyjątkowym wydaniu, bezą lub czekoladą z whisky.