Myślę, że każdy z Nas kosztował takich potraw, które nie dały o sobie zapomnieć i pragnie się do nich wrocić. Przemierzając niezwykłą podróż zwanej życiem, miałam okazję próbować wielu kulinarnych znakomitości, lecz zdecydowana mniejszość potrafiła tak dogłębnie utkwić w mej pamięci. Jedną z nich jest niewątpliwie TRIPA DI RANA PESCATRIEE, którą rozkoszowałam się podczas pobytu w słonecznej Italii. Mowa o flaczkach przyrządzanych na bazie żołądków szlachetnej ryby zwanej Żabnica. Potrawa do złudzenia przypominająca znane każdemu flaczki wołowe, charakteryzuje się niezwykłym smakiem, za sprawą delikatnego mięsa tejże ryby. Zwana również "Diabłem Morskim" kryje w sobie ogrom potencjału kulinarnych fantazji, jak chociażby rozpływające się w ustach POLICZKI. Drukarnia Smaku pod przewodnictwem naszego Szefa Kuchni, pragnie zaprezentować mieszkańca morza Atlantyckiego w klasycznej odsłonie.